VIVIX SHAKLEE PEMBELIAN BERBALOI [ Part 1]

Friday, 14 June 2019

Assalamualaikum & salam ceria semua~





Mula-mula sekali..


Kali ni, saya bukan nak senaraikan segala macam kebaikan Vivix dalam post ni.


Sebab saya pasti, ramai yang dah tahu kebaikan Vivix. Dah berjela-jela senarai yang jadi perkongsian umum.


Kita google je.
Semua senarai kebaikan Vivix keluar. 

Tapi, kalau korang first time dengar pasal Vivix? korang boleh klik: SINI untuk tahu & lihat senarai kebaikan Vivix keluaran Shaklee ni.


Kali ni sebenarnya saya nak share pengetahuan selepas beberapa peristiwa deal dengan customer yang nak membeli Vivix.


Okay.

Seperti yang ramai tahu.
Vivix adalah antara produk yang menjadi kebanggaan dikalangan pencinta shaklee. Ia menjadi permintaan ramai kerana kesan sebenar pada ramai customer.


Dan saya nak tekankan di sini. Vivix bukannya ubat yang menyembuhkan. Vivix adalah suplemen untuk kesihatan. Iaitu sumber tambahan nutrient (pelengkap) untuk menggalakkan kesihatan badan yang baik.


Jadi, kalau kata Vivix boleh menyembuhkan penyakit tanpa pengambilan ubat yang disarankan doktor?


Seriously saya tak setuju. Dan salah anggapan semacam tu.


Disebabkan Vivix ni suplemen, jadi sebenarnya ia adalah watak pembantu dalam proses memulihkan penyakit atau untuk maintain kesihatan yang baik.

Jadi, siapa watak utama?



Semestinyalah ubat-ubatan yang disarankan oleh doktor.




Kalau beranggapan... cuma dengan pengambilan vivix, tak perlu lagi makan ubat-ubatan? Ia adalah salah faham yang besar dalam dunia perubatan & pemulihan. Sebab ia adalah bertentangan dengan fungsi suplemen yang actually cuma bertidak sebagai peransang kesihatan lebih baik.

Dalam dunia perubatan, ada beberapa penyakit yang tak boleh disembuhkan secara total. Tapi penyakit tersebut cuma boleh dikawal supaya stabil dengan pengambilan ubat.


Contohnya: penyakit kencing manis, darah tinggi


Kalau telah disahkan ada penyakit tersebut? Maka, jangan simpan impian palsu untuk pulih/hilangkan penyakit tanpa pengambilan ubatan. *huhu*


Kecuali dalam kes-kes tertentu. seperti kencing manis ketika mengandung. Selalunya ramai akan hilang dari masalah kencing manis selepas bersalin.


PERANAN VIVIX


SO, peranan Vivix sebenarnya adalah membantu percepatkan proses penyembuhan. Dengan syarat?
Kalau sakit, Vivix mestilah di ambil dengan ubat-ubatan yang diberi. Tapi jarakkan masa pengambilan vivix dan ubat sekurang-kurangnya 2 jam.

Bagusnya Vivix, dia adalah suplemen. Jadi shaklee telah memastikan pengambilan Vivix tak ada kesan sampingan pada kesihatan. 



Tak macam sesetengah ubat yang di prescribe doktor. Kadang-kadang dengan pengambilan ubat secara berterusan akan memberi kesan sampingan suatu masa kelak.


Contoh ubat kencing manis. Bagi pesakit yang di sahkan mengidapinya? Perlunya ambil ubat setiap hari dalam tempoh masa sepanjang hayat. Insyaallah, penyakit ini akan terkawal.




Namun, salah satu kesan sampingan ubat kencing manis later on akan memberi masalah pada saraf.

Jadi?


Di sinilah Vivix sebagai watak pembantu akan mainkan peranannya! :)


Kandungan dalam Vivix telah dirumuskan untuk bantu memperbaiki sel-sel bermasalah pada badan.


Dengan sifat suplemen sebagai high-antioxidant, ia membantu/melindungi sel-sel badan dari cepat rosak.



Bukan itu saja, dengan kesan Vivix juga boleb membantu perelokkan sel-sel badan yang bermasalah disebabkan cedera atau penyakit.



Sebab itu, Vivix sangat disarankan dalam percepatkan kesembuhan pada luka berjahit atau caeserian.



Lagi penting, vivix adalah suplemen sebagai ikhtiar maintain kesihatan yang baik, malah akan menggalakkan tubuh badan lebih berdaya tahan (imun) tinggi. jadi, tak mudah untuk diserang penyakit.



Jadi, berhentilah beranggapan Vivix itu saja pun cukup untuk pulihkan kesihatan yang bermasalah. Sebab ia adalah kenyataan yang salah. 


Walau apapun, Vivix tetap suplemen yang terbaik yang dirumus khas oleh pakar-pakar dalam Shaklee.



Dan... kalau korang berminat untuk dapatkan vivix dengan pembelian yang berbaloi? Sila klik PROMOSI untuk melihat baki ready stock yang ada. 



Untuk sebarang info lanjut, boleh terus whatsapp saya di:





Pm segera supaya korang boleh menjadi dikalangan yang bertuah sempena promosi kali ini~! 


Pembelian yang pastinya sangat berbaloi-baloi :)


Okay.
Terima kasih sudi baca hingga ke akhirnya.


Wassalam.

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © KHAYLA JAYYID | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in